Over mij

Over mij

Als dochter uit een echte onderwijsfamilie wist ik het al vroeg: Ik wil voor de klas!
Na het vmbo heb ik de opleiding onderwijsassistent gevolgd. Hierna heb ik een jaar PABO gedaan maar uiteindelijk gekozen voor docent aardrijkskunde (2e graad).
Gedurende die jaren heb ik als bijbaantje altijd les gegeven. Zo gaf ik paardrijles, skiles en zwemles.

Ik ben opgegroeid in het buitengebied van Woudenberg waar mijn ouders een kleinschalige zorgboerderij runnen. Hier worden kinderen met bijvoorbeeld ADHD of ASS in de weekenden en vakanties binnen ons gezin opgevangen. Hierdoor heb ik al op jonge leeftijd en spelenderwijs geleerd om te gaan met kinderen die wat meer aandacht nodig hebben of een andere benadering.
Later kon ik deze verworven vaardigheden inzetten tijdens de zwemlessen die ik in jeugddorp De Glind geef. Hier worden kinderen die niet meer thuis kunnen wonen opgevangen in een pleeggezin of gezinshuis

Ik vind het belangrijk om achter gedrag te kijken in plaats van te oordelen. Waarom doet een kind zoals het doet en hoe kan ik hem/haar daarbij helpen? OMA laat ik thuis 😉

Autonomie, relatie en competentie zijn belangrijke kernwaarden binnen mijn lessen. Ik vind het belangrijk dat leerlingen zich elke dag weer gezien voelen en worden gewaardeerd om wie ze zijn. Ik wil dat ze het gevoel hebben dat ze het zelf kunnen (al dan niet met een beetje ondersteuning) en ruimte geven om te ontdekken.

Ik help u graag uit de brand als u gedurende korte of langere tijd iemand nodig heeft.
Wilt u meer weten over mij, de mogelijkheden of mijn CV inzien, schroom dan niet om mij te bellen of mailen zodat wij kunnen bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen.